Téli víztelenítés – Automata öntözőrendszerek megóvása

2018.11.19

A hideg idő beálltával egyre több gondot fordítunk a számunkra fontos eszközök téliesítésére, legyen szó akár az autónkról, a nyaralónk vízvezetékeiről vagy akár a vízmérőkről. Éppen ilyen fontos a kerti öntözőrendszer felkészítése is, ha meg szeretnénk óvni a fagyoktól, mely akár komoly anyagi károkat is okozhat. A karbantartás nem csak egy kötelező feladat, de hosszútávú befektetés is, mellyel évről-évre hozzájárulhat udvara szépségéhez.


Kertje szépségéért és jövőjéért már ma tegyen! - Öntözőrendszerek
Akinek egy kicsit is fontos, hogy növényei ápoltak, egészségesek és zöldek legyenek, az nem sajnálja energiáját és pénzét, hogy beszerezzen egy automata öntözőberendezést. Kiépítésével, a rendszer a megfelelő napszakban az éppen elegendő vízmennyiséget szórja szét, mely nélkülözhetetlen a virágok és a gyep egyenletes fejlődéséhez. A legoptimálisabb vízfelhasználás érhető el pazarlás vagy alulöntözés nélkül. A beprogramozott vezérlő elvégzi Ön helyett a locsolással járó feladatokat, mivel működése semmilyen felügyeletet nem igényel, még csapadékos időszakokban sem, hiszen az érzékelő leállítja, száradás után pedig újra indítja a rendszert. Ez komoly időmegtakarítás lehet családja számára, ugyanis nem kell napról-napra észben tartani és elvégezni az öntözéssel járó munkákat. A fagyok beálltával viszont Önnek is tennie kell pár apró lépést, hogy megvédje kerti locsolóeszközét!

Téliesítse rendszerét! - Nálunk mindent megtalál hozzá
Manapság már olyan eszközöket gyártanak, melyek hosszútávon is megbízható működést nyújtanak anyagtípustól függetlenül. Ehhez azonban fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a karbantartásra, melyet nem csak a tél beálltával érdemes elvégezni. A központi szűrök, a szórófejek, a mágnesszelepek, az automatika és vezérlők, az esőérzékelők, tömlő csatlakozók mind-mind ellenőrzést és tisztítást igényelnek, melyekhez üzletünkben minden fontos eszközt megtalál, kollégáink pedig hasznos tanácsokkal látják el a helyes használathoz, típustól függően. Ha a fagyok már tartósnak bizonyulnak, akkor a legfontosabb teendő, a rendszer víztelenítése, hogy az egyes részek ne fagyhassanak, ne törhessenek vagy repedhessenek szét. Zárja el a főcsapot, hogy ne kaphasson vizet, kapcsolja ki a vezérlőt, nyomásmentesítse, majd vízmentesítse a teljes öntözőberendezést! Ha nem tudja, hogy pontosan hogyan is kezdjen neki az idén beszerelt eszköz téliesítéséhez, kérjen segítséget hozzáértő munkatársainktól! Válasszon termékeink közül, hiszen nálunk mindent megtalál, amely egy automata öntözőrendszerhez szükséges, hogy még hosszú évekig megőrizhesse és fenntarthassa annak minőségét és állapotát!

Üzletünket itt találja!