Tavaszi előkészületek

2019.01.28

Kezdje el már januárban a kertészkedést! Megmutatjuk, hogy hogyan!


A januári és a februári hónapok még nem igazán alkalmasak a komolyabb kertészkedésre, azonban a tavaszi előkészületeket már bőven megkezdhetjük és aki családi házban lakik, az pontosan tudja, hogy szinte mindig lehet találni feladatokat. Fontos is, hogy felkészüljünk, hiszen ha beköszönt a melegebb időjárás, egyszerre nagyon sok teendő hárul majd ránk, és nem győzzük a hétvégéinket a kertészeti áruházakban és az udvaron tölteni.


Kerti szerszámok és kisebb fogyóeszközök beszerzése


Könnyítsük meg munkánkat azzal, hogy leltárba vesszük eszközeinket, átnézzük, hogy melyik használható, melyikből érdemes újat vásárolni vagy melyik szorul élezésre! A kicsorbult lapátot, kapát, ásót meg lehet reszelni, kikalapálni, azonban kérjük szakember segítségét, ha fejszét, csákányt, baltát szeretnénk megélesíteni. Állandó fogyóeszközök a kertészkesztyűk, a zöldhulladékgyűjtő zsákok, kommunális zsákok, a különböző kötelek, zsinórok, virágföldek, tápoldatok, a kisebb és nagyobb seprűk, tisztítóeszközök. Megvásárlásukat már a napokban is elkezdhetjük, hiszen az év bármelyik szakában beszerezhetők áruházunkban, szakértő kollégáink pedig szívesen nyújtanak hozzá segítséget.

Kerti motoros gépek karbantartása


Az egyszerűbb szerszámok átvizsgálása után következhetnek azok a gépi eszközök, melyeket ugyanolyan fontos - ha nem még sokkal fontosabb - átnéznünk, meggyőződnünk azok állapotáról, szükség esetén elvégezni rajtuk egy-két javítást. Ilyenek lehetnek a fűnyírók, fűkaszák, szegélyvágók, lombvágók, sövénynyírók, melyeket ha még most szakemberhez viszünk, pár nap alatt visszakaphatjuk, azonban a tavasz beálltával a napokból akár hetek is lehetnek. Fordítsunk kellő gondot arra, hogy legyen az olaj cserélve bennük, vannak-e szűrőik, azok cseréje, tisztítása szükséges-e, a motor rendben működik-e stb.

Növények, virághagymák, kerítésápolás és festés


Talán nem tudjuk elég korán beszerezni a fűmagokat, a különböző virághagymákat, permetezőket, lemosókat, akár a virágládákat, a virágföldet és azokat a kisebb méretű eszközöket - kapákat, lapátokat, vödröket, locsolókannákat -, melyekkel aztán majd a kertet tehetjük rendbe. Gondoljunk már most a zsákos díszkavicsokra, a dekorációs célt szolgáló talajtakarásra, de akár már a fa-, és fémszerkezeteink kezelésére, újra festésére, melyekhez mindent be tudnak szerezni áruházunkban.