Otthonunk tisztán tartása a fűtési szezon alatt

2020.02.05

A fűtési szezon, a levegőtlen lakás sajnos sok gondot is okozhat, melyekkel érdemes foglalkozni! Bizonyos helyeken a magas páratartalom, máshol pedig a túlságosan meleg, száraz levegő jelent problémát a családok számára! Ajánlatos tehát kicsit megvizsgálni, hogy a téli időszak milyen láthatatlannak tűnő kihívások elé állít bennünket, és hogy ezekre milyen megoldási javaslatok létezhetnek. Gondoljunk saját egészségünkre, otthonunk tisztaságára és szobanövényeink szépségére is!

A páratartalom - Otthonunk és növényeink védelme

Nem csak az udvarunkon, de nappalinkban, folyosóinkon, konyhánkban is tartunk növényeket, amelyek gondozása a téli időszakban a legproblémásabb. Sajnos sokan hajlamosak vagyunk túlfűteni otthonunkat, nincs megfelelő, egészséges páratartalom, a mindennapos szellőztetés a kinti hideg miatt sokszor elmarad, ami nem csak lakásunk falain, ablakain látszódik meg. Változó lehet, hogy az alacsony vagy éppen a túlzottan magas páratartalom jellemző a különböző fűtéstípusok és szokások mellett, hiszen sem a nyílászáróink, sem pedig a szobáink mérete nem egyforma. Mindez pedig hatással lehet szobanövényeinkre is. Sajnos meglehetősen sokat szenvednek a zárt, meleg levegőtől, hiszen legjobban a 21-22 fokos, világos helyiségben érzik jól magukat, rendszeres öntözés mellett, kerülve a léghuzatot. Figyeljük oda arra is, hogy ha kinyitjuk az ablakokat, akkor lehetőleg vigyük kicsit távolabb kedvenc virágainkat, hiszen a beáramló hideg, amely gyakran akár -5 fokos is lehet, borzasztóan káros rájuk nézve!

Penész, por - Hogyan szabaduljunk meg tőlük? 

A műanyag nyílászárók sajnos egyáltalán nem engedik szellőzni otthonunkat, így az üveg alatti részen lecsapódó enyhe párából idővel sajnos penész lesz. Ez nem csak esztétikai, de egészségügyi problémákhoz is vezethet. Ajánlatos tehát gyakran szellőztetni, szükség esetén pedig akár páramentesítő készüléket is beszerezni (kattintson a linkre!). Nagyon sok bajtól kímélhetjük meg falainkat, bútorainkat és saját magunkat, ha mindig az optimális páratartalomra törekszünk otthonunkban! Hasonlóan bosszantó jelenség, a kandallókban, kályhákban felgyülemlett hamu, amelyet megfelelő eszközök hiányában szinte csak úgy tudunk eltüntetni, ha nagy mennyiségű port juttatunk a levegőbe. A sepregetés tehát nem a legjobb választás, a szőnyegekhez használható porszívó pedig nem erre a célra szolgál. Egyszerűen és könnyen megkímélhetjük lakásunk berendezését és levegőjét egy hamuporszívóval, amely a kandallókból, kályhákból és rostélyokból távolítja el a felesleget anélkül, hogy utána szükséges volna bármilyen takarítás (kattintson a linkre!). Gyors, praktikus, amely mellett szívesen gyújtunk be újra és újra. Legyen fontos Önnek is otthona tisztasága és az egészséges környezet megteremtése télen is!

Keresse fel üzletünket, ahol szakképzett eladóink szívesen segítenek kiválasztani a tökéletes eszközöket és felszereléseket, valamint hasznos tanácsokkal látják majd el a használatukat illetően! 

Látogasson el hozzánk és válogasson termékeink közül! (kattintson a linkre!)