Őszi lombgyűjtés

2019.10.17

Az októberi és novemberi hónapok nagyobb részében a lehullott levelek összegyűjtése jelenti az egyik legfontosabb kerti munkát, hiszen nem csak esztétikai problémát jelenthetnek. A diófa levelei - amelyek gyakorlatilag elsőként hullanak le és száradnak el - alatt a fű kihal, tavasszal szükséges lehet pótolni a gyepünkben okozott foltokat. A gyümölcsfák, a bokrok és lassan a rózsák is elhervadnak, leveleik, terméseik végül a földre esnek.

Könnyítse meg kinti munkáját! - Kerti zsákok

Mivel a fák folyamatosan készülnek fel a téli időszakra és veszítik el koronájukat, így sajnos állandó munkával jár kertünk rendben tartása. Az egyes hulladékszállító vállalatok által biztosított szemétgyűjtő zsákok pedig sokszor egyáltalán nem alkalmasak arra, hogy kényelmesen össze tudjuk gyűjteni az elszáradt növényeket. Kialakításuk miatt sok pereg mellé, dupla munkát és némi bosszúságot okozva ezzel nekünk. A fogantyúval ellátott, többször használható kerti lombgyűjtő zsák ideális lehet azoknak, akik egyedül végzik a kinti feladatokat, és nem számíthatnak segítségre. Ugyanis kialakításának köszönhetően ez önmagában is megáll a földön, a száját nem szükséges tartani (kattintson a linkre!). Erősebb anyaga miatt a nyesedék vagy akár a rózsa és a sövény összegyűjtésére és tárolására is ideális, hiszen nem szakad ki, akár nagyobb súlyt is elbír.

Kerti kiegészítők őszre - Gereblye, lombseprű, lombfújó

Hasznos és nélkülözhetetlen lehet mostanában a gereblye és a lombseprű, melyek különböző méretben kaphatók (kattintson a linkre!). Megvásárolhatók nyéllel vagy nyél nélkül, és anyagukat tekintve is készülhetnek műanyagból vagy fémből. Tartósságuk vagy strapabíró képességük között nincs alapvető különbség, élettartamuk hosszú, megbízhatók és stabilak. Felhasználhatóságuk sokoldalú, hiszen egy jó minőségű gereblye számos kinti feladatban részt tud venni, kisebb kövek, kavicsok összegyűjtésére vagy éppen elegyengetésére éppúgy, mint akár betonozási munkálatok közben a sóder vagy a föld elsimítására. Rendkívül hasznos a kerti lombfújó, melynek szívó funkciója is van, így udvarok, utak, gyepek, bokrok és kerítések szennyeződésének fújására is ideálisan lehet alkalmazni (kattintson a linkre!). A levelek, a papír és a kisebb gallyak, valamint a fűrészpor szívására megfelelő választás. A tökéletes eszközök és felszerelések kiválasztásához kérje szakképzett eladóink segítségét!  

Látogasson el hozzánk és válogasson termékeink közül! (kattintson a linkre!)