Növénytelepítés

2019.08.05

A növények telepítése talán az egyik legkedvesebb és leghálásabb feladat, amit végezhetünk kertünkben. Nem csak a felnőttek, de a gyerekek is szívesen végzik, közös időtöltés és élmény lehet a család valamennyi tagjának. Maga a tervezgetés, a növények kiválasztása, a vásárlás is izgalmas lehet a kicsik számára, különösen akkor, ha munkájuk gyümölcse kézzel fogható. Szerencsére olyan éghajlaton élünk, ahol akár még a nyár közepén is van lehetőségünk ültetésre.

Annak ellenére, hogy nem rendelkezünk udvarral, még nyugodtan kertészkedhetünk egy kisebb teraszon is, vagy akár a megfelelő növények kiválasztása mellett, az ablakban is tarthatjuk virágainkat, palántáinkat. Bizonyos fajtákat akár tavasztól kora őszig is megvásárolhatunk, a tél közeledtével pedig nagyon szépen viselkednek lakásban is. Létezhet ugyanis olyan körülmény, amely mellett például a paradicsomot sem csak májusban lehet földbe helyezni és nevelgetni, de ehhez jó, ha vannak irányadó és segítő támpontjaink. Az orchidea sem marad meg minden ablakban vagy éppen kaspóban. A hetekig, hónapokig tartó virágzást néha célszerű megtámogatni célirányos tápoldattal és pár szakmai jó tanáccsal (kattintson a linkre!). Fontos tehát, hogy a lelkesedés mellett a lehető legjobb körülményeket és feltételeket tudjuk biztosítani a zöldségpalántáknak, virágainknak vagy egyéb növényeinknek.

Ha pedig elsősorban udvarunkon tevékenykednénk, szinte minden hónapban megtaláljuk azokat a típusokat, amelyeket nevelgethetünk anélkül, hogy azt éreznénk, elkéstünk volna velük. Akár színük, méretük, illatuk alapján is kiválaszthatjuk őket, a legtöbb helyen szinte évszaktól függetlenül beszerezhetők vagy rendelhetők. Könnyedén megtalálhatjuk azokat, amelyek illeszkednek kertünk stílusához, a kinti munka pedig igazi családi kikapcsolódás lehet. A feladattól függően akár egy-két óra alatt is készen lehetünk, és látványos eredményeket érhetünk el. Ha a munka közös, akkor később a kicsik is szívesen locsolják, gondozzák majd virágainkat. A növényspecifikus virágföldeket (kattintson a linkre!), tápoldatokat és egyéb kiegészítőket keresse szakképzett kollégáinknál, akik hasznos tanácsokat és praktikákat tudnak adni mind a vásárlás, az ültetés, mind pedig a későbbi gondozás kapcsán. 

Látogasson el hozzánk és válogasson termékeink közül! (kattintson a linkre!)