Kültéri párásítás, párakapuk

2019.07.03

Még az igazán forró napok előtt érdemes kicsit előre gondolkodnunk és beszereznünk néhány olyan hasznos eszközt, amelyek kellemesebbé tehetik a kint tartózkodást a legnagyobb kánikulában is. A korábbi bejegyzéseinkben ajánlott napvitorlák, árnyékolóhálók, nádszövetek és műanyag nádak mellett most az igazi felfrissülést jelentő, kültéri párásítás előnyeiről szeretnénk néhány gondolatot megosztani.

Párakapuk előnyei

Az igazán perzselő napok sokszor akár már június elején megkezdődnek, és olykor még szeptemberben is rendelnek el hőségriadót, ami megterhelő lehet valamennyiünk számára. Nem szívesen tartózkodunk a szabadban, hiszen gyakran még az árnyékos részeken is elviselhetetlen a hőség. A kültéri párásítással, párakapuk felszerelésével nem csak a kertes házzal rendelkező magánszemélyek, hanem a kávézók, éttermek, bárok, de akár a strandok vendégei is egy kis enyhüléshez juthatnak. A párakapuk kellemes, hűsítő érzést biztosítanak, hiszen a vizet apró cseppekre porlasztják, ami azonnal elpárolog, így nem kell félnünk attól, hogy hajunk, ruhánk vagy kerti bútoraink, tárgyaink vizesek maradnak. A felszerelt eszköz egy vízpermet függönyt hoz létre, amelyet közvetlenül is használhatunk - vagyis alatta elhaladva, aláállva -, vagy éppen csak a megfelelő helyre kihelyezve, a szél jótékony hatásának köszönhetően közvetve is élvezhetünk.

Hogyan alkalmazható? 

A párakapuk meglepően hasznosak lehetnek, ha kedvenc háziállatunk felfrissítéséről, hűtéséről van szó, ugyanis a kutyák előszeretettel játszanak, ugrálnak, olykor alá is fekszenek, mivel enyhülést jelent számukra, ugyanakkor mégsem lesznek teljesen vizesek. Az eszközök felszerelése és használata meglehetősen egyszerű és magától értetődő (kattintson a linkre!). A kerti csapra csatlakoztatva, gyakorlatilag szinte bármire rögzíthető, legyen az egy korlát vagy egy nagyobb napernyő. Így alkalmazhatjuk akár teraszokon, játszótereken, üzletek bejáratain, kerthelyiségekben, pavilonokon, amihez a megvásárolt csomagokban megtaláljuk a felszereléseket és eszközöket. Karbantartást gyakorlatilag nem igényel, jól bírja az erős napfényt és a hőt is, vízfogyasztása minimális. Használata mellett akár 10-12 fokkal is csökkenthető a hőérzet.       

Látogasson el hozzánk és válogasson termékeink közül! (kattintson a linkre!)