Kerti kéziszerszámok és egyéb kiegészítők

2020.06.24

A kertészkedés alapvető feltétele, hogy rendelkezzünk jó kéziszerszámokkal, amelyek megkönnyítik és leegyszerűsítik számunkra az elvégzendő feladatokat. Ha megtaláljuk a munkafolyamatokhoz az ideális eszközöket, akkor nem csak gyorsabban, de eredményesebben is dolgozhatunk. Kevesebb sérülést okozhatunk növényeinkben, hatékonyan, precízen és biztonságosan tevékenykedhetünk udvarunkon.

Mikre is van szükségünk? 

Az elmúlt hetek és hónapok elsősorban a metszések, permetezések időszaka volt, most már azonban a palántanevelgetések és az ültetések szakaszába értünk, amikor nagyobb és igazán látványos változásokat tudunk elérni. Nem csak a magokhoz és virághagymákhoz szükséges néhány szerszám, hanem a jóval nagyobb teendőkhöz is. Nekiláthatunk akár a füvesítésnek (kattintson a linkre!), a rózsatövek, fák, cserjék ültetéséhez, amelyekhez szükséges a gereblye, az ásó, a metszőolló, a lapát, az ültetőlapát vagy a kis kerti villáskapa (kattintson a linkre!). A terület előkészítéséhez nélkülözhetetlen továbbá a gyomkiszúró, néhány kerti kesztyű, vödör, de még akár egy talicska is (kattintson a linkre!).


Több szerszámmal gyorsabb a munka

Természetesen számos olyan eszköz van, amelyeknek nem csak egy adott funkciójuk van, hanem számos egyéb esetben is használhatók. A lombseprűk például nem feltétlenül csak a lehullott falevelek összehúzására ideálisak, hanem a füvesítendő terület elrendezésére, a nem túl durva föld elegyengetésére is (kattintson a linkre!). De ügyes kezek között a fűszellőztetés is részben elvégezhető vele. A metszőollók néha jó szolgálatot tesznek akár a dudvák eltávolításánál, a sövény csinosításánál, nem csak az ágak, a bokrok megmetszésénél (kattintson a linkre!). Érdemes tehát az alapvető szerszámokból több darabot is beszerezni, hiszen ezek gyorsan fogyóeszközökké válhatnak, különösen, ha a család többi tagja is segít a kertészkedésben.


Ami nélkül nincs virágzó kertünk - Öntözés

Az egyéb felszerelések és eszközök, mint például a locsolókannák elengedhetetlenek a kerttel vagy terasszal, balkonnal rendelkezők számára (kattintson a linkre!). Hasznos kiegészítő a hozzájuk kapható öntözőrózsa, amellyel a frissen vetett fűmagos területet is locsolhatjuk anélkül, hogy a magokat túl erős vízsugár érné. A kerti csaphoz használt slagunkhoz érdemes beszerezni ilyen céllal öntözőpisztolyt is, ha nagyobb területen kívánjuk öntözni vele (kattintson a linkre!).
Amennyiben nem biztos abban, hogy milyen eszközökre, szerszámokra és egyéb kiegészítőkre is lehet szüksége, látogasson el üzletünkbe, és kérje szakképzett eladóink tanácsát!  

Látogasson el hozzánk és válogasson termékeink közül! (kattintson a linkre!)