Kerti dekorációk

2019.04.30

A kerti dekoráció témájába nagyon sok minden beleférhet, hiszen ahány ház, annyi ízlés és igény létezik. Nem ugyanaz tetszik mindenkinek. Amit az egyikünk giccsesnek, túl egyszerűnek, soknak vagy éppen feleslegesnek tart, az a másiknak éppen ideális. Vannak viszont olyan örök darabok, amelyekkel nagyon nem foghatunk mellé, a legtöbb stílushoz és irányzathoz igazodnak, ízlésesen kiegészítenek és csak hozzáadnak udvarunk, teraszunk vagy akár erkélyünk megjelenéséhez.


Hangulatos lámpák, kerti fények
Ilyen, tökéletes kiegészítő lehet - az egyik korábbi írásunkban részletesen szerepeltetett -, kerti világítás, amit nem csak funkciója miatt szeretünk, hanem hangulata miatt is. A színes fénysor korlátra, fára vagy éppen egy nagyobb napernyőre felhelyezve valahogy mindig a meleg, nyári estéket idézi, amikor egy kellemes bárban ülünk, és finom italokat iszogatva beszélgetünk egy jó társaságban. Miért is ne hozhatnánk ezt az érzésvilágot otthonunkba? Nem fontos, hogy valamilyen alkalom legyen, egy kedd este is lehet átlagon felüli, ha éppen azt szeretnénk (kattintson a linkre!).

Térelválasztók, dekorációs panelek

A dekorációs panelek is hasonló célt szolgálnak, mint a világítás, azon felül, hogy egy okosan megválasztott térelválasztónak akár több funkciója is lehet. Egy-egy darab a ház falára is felszerelhető, mintát, formát és egy kis tagoltságot adva ezzel teraszunknak (kattintson a linkre!). Vagyis annak ellenére, hogy igazi térelválasztó szerepe itt nincsen, mégis a jellegzetes formája miatt megtöri a fal monotonitását, melegséget kölcsönöz. Azon részekre, amelyet nem az épületünk határol, kihelyezhetünk térelválasztó dekorációs paneleket. Az udvarunkon kisebb területeket is leválaszthatunk, körbe keríthetünk vagy kiemelhetünk velük. Festést vagy különösebb karbantartást nem igényelnek, fa anyagunk nem megy tönkre, hosszú ideig tartanak, UV kezeltek. 

Virágkosarak, növényfuttatók 

Elmaradhatatlan kellékek lehetnek a különböző virágtartó kosarak, fali karok, oszlop alakú növénytámaszok, növényfuttatók vagy virágládák. Velük külön részeket, kisebb területeket is kijelölhetünk, elkülöníthetünk vagy éppen hangsúlyozhatunk kertünkben (kattintson a linkre!). Ilyen formán nem csak vízszintesen, de függőlegesen is terjeszkedhetünk, ha udvarunkról van szó. Azok számára is megoldást nyújthatnak, akik haszonnövényeket kívánnak ültetni.

Állatfigurás kerti dekorációk

Sokak nagy kedvence a fém állatfigurás kerti dekoráció, amely az udvar szinte bármely részére elhelyezhető, álljon akár egy sziklakertben, egy udvari tó mellett vagy egy nagyobb virágos terület közelében. Színük, anyaguk és stabilitásuk miatt jó strapabírók, ellenállnak az UV sugárzásnak és az időjárási viszontagságoknak is. A gyerekek nagy kedvence, mellyel változatossá teheti portáját (kattintson a linkre!). 

Látogasson el hozzánk és válogasson termékeink közül! (kattintson a linkre!)