Kerítésfesték, balkonnövények, kertibútorok – Kisebb kerti munkák

2020.03.27

A rendezett kert egyik legfontosabb része, a kerítés, amely egyfajta keretet, színt és ápoltságot kölcsönöz udvarunknak. Sajnos idővel a festék lekopik, elhalványul, elszíneződik, esetleg korrodálódik. Ugyanez igaz a bérházak, társasházak erkélyeire és ablakrácsaira is. Ezeket érdemes újra festeni, hiszen nem csak szépségük őrizhető meg ilyen módon, de a rendszeres gondozás az anyagot is tovább életben tartja.

Kerítésünk ápolása 

Azok számára, akik erkéllyel, balkonnal rendelkeznek szintén eljött az idő arra, hogy kicsit elkezdjék csinosítgatni és rendbe tenni lakásuk ezen részét is. Ahol járólap van lehelyezve, ott fontos a téli kosztól megszabadítani, átsepregetni, átmosni, akár többször is. Ugyanez igaz a korlátokra, amelyek nem biztos, hogy teljes felújításra szorulnak, elképzelhető, hogy a városi szennyezett levegő, eső és a hó hagyott rajtuk nyomokat. Akár fém, akár fa kerítéssel vagy korlátokkal rendelkezünk, mindig ajánlott a csiszolás, amellyel a régi festékréteget, a fa száradásából eredő szálkásodást - fémek esetében az elrozsdásodott részeket - tudjuk eltávolítani. Használjunk csiszolópapírt vagy drótkefét (kattintson a linkre!)! A fa estében akkor dolgoztunk jól, ha kezünkkel végigsimítva, viszonylag puha, sima felületet kapunk. Mind a fém, mind a faanyagoknál lényeges az alapozás (kattintson a linkre!). Ezen múlik ugyanis, hogy mennyire tapad meg a festék. Eltömíti a pólusokat, nem engedi, hogy a festék beszívódjon, ezért tehát nem megy kárba az első réteg. Mindemellett a gomba és a kék penész ellen is védelmet nyújt. Figyeljünk rá, hogy párás időben ne dolgozzunk, mert akadályozza vagy lassítja a száradást! Ezután következhet a vékony vagy vastag lazúr (kattintson a linkre!). Sok esetben ajánlott a másodszori csiszolás, majd pedig a második réteg felhordása, amennyiben az első már alaposan megszáradt.

Rendezzük be újra teraszunkat, erkélyünket! 

Érdemes elgondolkozunk azon, hogy teraszunkra, erkélyünkre újra kihelyezzük a kerti bútorainkat, esetleg újakat szerezzünk be (kattintson a linkre!)! Vizsgáljuk, tisztogassuk át őket, a mosható párnahuzatokat frissítsük fel! Most már beszerezhetők a balkonládák, lehet növényeket ültetni kintre, és a lakásban tartott virágainkat is ilyenkor érdemes átültetni. Előkerülhetnek a bent teleltetett leanderek, mandarinfák is, melyeket először csak pár órára hozzunk ki a legmelegebb órákban, hogy hozzászokjanak a kinti időjáráshoz!
Amennyiben bizonytalan az alapozók, festékek, drótkefék, ecsetek és kerti bútorok kapcsán, úgy látogasson el üzletünkbe, ahol szakképzett és tapasztalt kollégáink szívesen állnak majd rendelkezésére! Keressen fel bennünket, találjuk meg együtt mindazokat az eszközöket, amellyel szebbé varázsolhatja otthonát és kertjét!  

Látogasson el hozzánk és válogasson termékeink közül! (kattintson a linkre!)