Kártevők, legyek, szúnyogok, madarak elleni védekezés

2019.06.19

Az igazán nyári meleg beköszöntével kertünkben is burjánzik az élet, egyre több zöldség és gyümölcs érik, virágaink kihajtanak, újabbakat ültetünk, rendezgetjük udvarunkat. Sajnos a kártevők is egyre nagyobb fantáziát látnak portánkon. Nem csak a legkülönfélébb rovarok, de az éhes madarak ellen is érdemes valamilyen módon védekezni, ha terméseinket inkább mi szeretnénk elfogyasztani.


Egyszerű megoldás szúnyogok, legyek ellen

Természetesen nem csak kertünket, de lakásunkat, házunkat is óvni kell a betolakodók ellen, gondoljunk csak a legyekre, szúnyogokra, hangyákra, pókokra és egyéb kellemetlen bogarakra, amelyeknek semmi keresnivalójuk otthonunkban. A forróságban viszont elkerülhetetlen, hogy legalább éjszaka nyitva legyenek az ablakaink. Este elsősorban a szúnyogok, nappal pedig a legyek és egyéb más állatok jöhetnek be. A friss levegőre azonban szükség van, így csak a szúnyogháló nyújthat megoldást. Meghagyja a légáramlást, beengedi a fényt, de távol tartja a nem kívánatos vendégeket. Különféle méretben és színben kaphatók, akár ajtóra is felszerelhetők. Használatuk egyszerű, tartósak és praktikusak (kattintson a linkre!). Hatásosak lehetnek a légycsapdák, a hangyairtó porok, az elektromos rovarcsapdák, és az ultrahangos szúnyogriasztók is, attól függően, hogy milyen területen kívánjuk alkalmazni (kattintson a linkre!).

A növények kártevői

Az igazán nagy problémát azok a kártevők tudják okozni, amelyek termésünkre, növényeinkre és kertünk megjelenésére vannak negatív hatással. Ilyen lehet a csiga, a vakond, a nyúl, nyest, patkány, egér, a legkülönfélébb madarak, levéltetvek, poloskák, gyümölcsmolyok, amerikai szőlőkabócák stb. (kattintson a linkre!) Így nyáron, sajnos a bogarak nagy része elsősorban a termést dézsmálja meg, egészen a magig berágják magukat, mások pedig a növény nedveivel táplálkoznak. A leghatásosabb védelem a permetezés, amelyet érdemes azonban szakemberre bízni! Bár szabadon bárki megvásárolhatja őket, a felhasználásuk idejéről és körülményeiről nem árt tájékozódni. A madarak ellen, akik a gyümölcsösökre, veteményesekre és palántákra jelentenek igazi veszélyt, madárhálóval védekezhetünk (kattintson a linkre!). Anyaga erős, rugalmas, UV álló polipropilén, 15 mm-es oldalú rombusz mintázattal. Rugalmas és instabil felülete miatt nem szívesen szállnak rá, így távol tartja a terméstől őket. Ezzel szemben, a madárijesztő szalag a fény visszaverésével, tükröződéssel és a szél által okozott hanghatásokkal riasztja vissza a madarakat és más kártevőket.

A tökéletes távoltartáshoz és elijesztéshez keresse szakértő kollégáinkat, akik hasznos tanácsokkal szolgálhatnak, hogy Ön a legmegfelelőbb terméket tudja megvásárolni és igazán hatékony megoldást találhasson problémájára!

Látogasson el hozzánk és válogasson termékeink közül! (kattintson a linkre!)