Impregnáló szerek

2019.10.24

Az impregnáló szerek használata meglehetősen sok előnnyel jár otthonunk kapcsán is, hiszen eredeti céljuk az, hogy megnöveljék a bevont anyag élettartamát, javítsák vagy megőrizzék minőségét. Így nem csak tovább gyönyörködhetünk tárgyainkban, építményeinkben, hanem funkciójukat is képesek tovább ellátni. Alkalmazhatók kőre, falra, tetőre, hogy megvédje azokat a fizikai és esztétikai romlástól!

Mire is jók az impregnáló szerek?

Sokan talán túlzásnak gondolják azt az állítást, hogy az impregnáló szerrel bevont anyagok akár évtizedekkel tovább megőrzik kiváló állapotukat, azonban ezt számos teszt és saját tapasztalat is alátámasztja. Felhasználási területük széles skálán mozog. Szokták az építőanyagokat, a gumit, a papírt, vagy éppen különböző ruhaanyagokat, szöveteket is bevonni ezzel a védőszerrel (kattintson a linkre!). A faanyagokat elsősorban a korhadás ellen kezelik, a cserepeket, téglákat többek között színvédő és időjárásálló hatásuk miatt. Alkalmazhatók akár a komolyabb szennyeződések kivédésére, mint például az olaj, vagy a vizes jellegűek ellen, mint a bor vagy éppen a kávé, tehát akár a konyhapult eredeti állapotának megőrzésére is alkalmas bizonyos típusuk.

Különböző anyagok, felületek speciális védelme és ápolása

Mivel a téglák, különösen a bontott téglák manapság reneszánszukat élik, egyre nagyobb az igény, hogy azokat jó minőségben és lehetőleg hosszú élettartam mellett csodálhassák és használhassák. Ezeknek nagy százaléka azonban a vakolt falon belül tett eddig szolgálatot - akár évtizedekig is -, így nem tűnhet könnyűnek az eredeti színüket és állapotukat előcsalogatni. Ráadásul bizonyos esetekben az időjárás viszontagságaitól és a nedvességtől is meg kell óvni. Ebben segíthet a Smiling House Wall Brick Protector, amely kifejezetten a hagyományos, nem magas hőfokon égetett téglák impregnálására készült (kattintson a linkre!). A kezelt felületek vízlepergetők és UV állók lesznek, így nehezebben koszolódnak, foltosodnak és a fagyáskárok is elkerülhetővé válnak. Impregnálással a téglák eredeti páraáteresztő képessége nem változik, így a falak megőrizhetik természetes vízháztartásukat.

Vásároljon még időben! Óvja Ön is épületeit, tárgyait! 

Hasonlóan hatékony a térkövek esetében is, amelyeknél a téli fagyok, a csapadékok nem csak komoly károkat okozhatnak, de akár balesetveszélyt is. A betontérkőre, valamint kőfelületekre kifejlesztett olaj-, és víztaszító ápolószer alkalmazása mellett jóval könnyebb megszabadulni a zsíros, olajos vagy festékes foltoktól. Érdemes tehát már a tél előtt átgondolni, hogy szükséges-e használnunk valamilyen impregnáló vagy ápoló szert, és ha igen, akkor milyen felületen. Ehhez kérje szakképzett kollégáinkat, akik hasznos tanácsokkal és ötletekkel látják majd a megfelelő termék kiválasztásához és felhordásához. 

Látogasson el hozzánk és válogasson termékeink közül! (kattintson a linkre!)