Igazi klasszikus, formás és a gyerekek kedvence – a nordmann fenyő

2018.12.05

December lévén beléptünk a nagy karácsonyi hajrába, így lassan a megfelelő fenyőfa kiválasztása is időszerűvé válik. Vannak, akik a plafonig érőt, vannak, akik a kisebbet és vannak, akik a cserepeset kedvelik. Több fajta is létezik, melyek mind más-más előnyökkel és igényekkel rendelkeznek. Mi most az egyik örök klasszikushoz, a nordmann fenyőhöz szeretnénk egy kis kedvet csinálni.


Miért éppen a nordmann fenyő? - Elegáns, igényes és formás
Az úgynevezett kaukázusi jegenyefenyő Alexander von Nordmann finn zoológusról kapta a nevét, a köznyelv azonban a normannokhoz, illetve a róluk elnevezett Normandiához köti, így előfordul normann, valamint normand verzióban is. Népszerűsége már nagyon régóta töretlen, melynek oka nem lehet véletlen. Akár húsz-harminc méterre is megnőnek, kiválóan alkalmazkodnak a szélsőséges időjárási viszonyokhoz, leveleit megdörzsölve enyhe narancsos illatot érezhetünk és az egyik legformásabb típus tömörsége és ágai elrendezése miatt. Tűlevelei rövidsége, puhasága, fényessége és formái miatt alkalmassá teszik a díszítésre és az egyik legszebb zöld színárnyalattal rendelkezik a fenyőfélék között, így igazi ünnepi hangulatot varázsol bármelyik otthonba. 

Az otthon dísze - Igazi arisztokratikus megjelenés
Szép, formás koronáját egészen sokáig képes megtartani, levelei idővel észrevétlenül rászáradnak az ágakra, így szinte alig-alig hullanak le. Nem igazán számít szúrós fajtának, ami számos előnnyel járhat. Könnyebb és gyorsabb felöltöztetni, amiben így nyugodtan segíthetnek gyermekeink is, hiszen nem fog fájdalmat okozni érzékes ujjaiknak. Bármilyen lakás vagy ház igazi ékessége lehet, választhatunk plafonig érőt vagy kisebbet is, ebből a típusból bárki megtalálhatja a számára megfelelőt. A kúp formájú fa alapvetően szimmetrikus, általában nem szorul semmilyen korrigálásra, sőt olykor még ki sem kell kötni, mert szépen kiegyensúlyozva oszlanak el az ágai. Igazi klasszikus, kicsit mesebeli fajta, amelyet a kicsik előszeretettel szeretnek lerajzolni. Válassza Ön is a nordmann fenyőt és szerezzen örömet családjának, varázsoljon otthont lakásából és őrizze meg az ünnep szépségét és hangulatát, amíg csak szeretné!

Látogasson el hozzánk és válassza ki a legszebbet! (kattintson a linkre!)