Idén varázsolja újjá kertjét! – Hasznos tanácsok a tervezgetéshez

2019.01.12

Az új esztendő kezdete mindig a tervezgetések és a nagy fogadalmak időszaka, legyen szó akár céges beruházásokról, vagy csak személyes, magunknak tett ígéretekről. Nem csak a nyaralásról kezdünk el gondolkodni, hanem lakásfelújításról, kertrendezésről vagy egyéb, házunkat, portánkat érintő befektetésről is. Néhány vázlatpontban ezekhez szeretnénk időbeli útmutatást nyújtani.

Ha végre elérkeznek a melegebb napok, és újra tevékenykedni tudunk udvarunkon, érdemes hozzáfogni a kertészeti munkákhoz. A tél után aktuálissá válhat a metszés, a gyeplazítás, a permetezés, a növényvédelem és a tápanyagutánpótlás. Gondoljuk át, hogy szükségünk van-e paradicsomra, paprikára, fűszernövényekre, virágokra, valamint, hogy tudunk-e időt és energiát szánni majd az öntözésükre! Készítsünk terveket arra nézve is, hogy növényeinket hova ültessük, figyelembevéve azok fény- és vízigényeit is! Ezek mentén pedig tovább tudjuk gondolni, hogy melyik részre helyezzünk le díszkavicsokat virágágyások, fák köré műanyagszegélyeket, esetleg érdemes-e valahol talajtakarást alkalmazni.

A fentiekkel szoros összefüggésben tervezzük meg öntözőrendszerünk kiépítését, mely a gyepet és a virágokat is kellő mennyiségű vízzel tudja ellátni gazdaságosan, időzítve, a csapadékos napokat is figyelembe véve. Akár márciusban is alkalmassá válhat az időjárás arra, hogy játszótéri elemeket vásároljunk, hogy felújítsuk vagy teljesen új kerítést húzzunk, a fémből, fából készült korlátokat újra fessük. Kicsit későbbre lehet hagyni a kert dekorálást, legyen szó akár falra szerelhető elemekről, növényfuttatókról, kosarakról, állatfigurákról vagy kültéri világításról. A legforróbb évszakokra hagyhatjuk a napvitorlák beszerzését, helyüknek megtervezését vagy a belátásgátlók felszerelését.

Számoljunk az ereszeink, csatornáink karbantartásával, ha szeretnénk kerti tavat vagy valamilyen csobogót kiépíteni, azt is kellő tudatossággal tegyük, vegyük figyelembe, hogy mit mi után érdemes beszerezni, üzembe helyezni, telepíteni és hogy hogyan tudjuk a legoptimálisabban használni. Szakértő kollégáink ebben is segítségükre lesznek, ha felkeresnek bennünket! Alakítsa úgy kertjét, ahogy az Önnek a legkényelmesebb, hogy a kényelmet és ne a feladatokat jelentse!

Látogasson el hozzánk és válogasson termékeink közül! (kattintson a linkre!)