Hogyan óvjuk meg kerti bútorainkat?

2018.10.08

Bár még pár napig tart a kellemes napsütéses, őszi időjárás, az esték egyre hűvösebbek, a hajnalok párásak és egyre kevésbé esik jól a kertben vagy a teraszon eltölteni az időt. Kerti bútoraink megfelelő védelméről pedig már most érdemes elkezdeni gondoskodni, hogy minőségüket megőrizzék a következő szezonra is. Erre tökéletes megoldás lehet a kerti bútortakaró.

Miért gondoskodjunk a kerti bútorok védelméről? 

Tartósságukat - anyaguktól függetlenül - az időjárási körülmények jelentősen befolyásolhatják. Rozsdásodhatnak, kophatnak, elveszíthetik színüket, az összetartó elemek meglazulhatnak, felületük felpúposodhat, bizonyos esetekben pedig akár még a penész is megjelenhet rajtuk. Sem a sok eső, sem a hajnali harmat, sem pedig a későbbi, téli havazás nem tesz jót nekik. Az ősszel lehulló, nedves falevelek is nyomot hagyhatnak, eltávolításuk után pedig a garnitúrák takarítást igényelnek.

Akkor is szükséges, ha bent tartom a bútoraimat?

Függetlenül attól, hogy a téli időszakban hol szeretnénk elhelyezni kinti székeinket, asztalainkat, a bútortakaró mindenképpen a legoptimálisabb megoldás, ugyanis nem csak a csapadék és a szélsőségesen alacsony hőmérséklet jelenthet problémát. Egy garázsban vagy ritkán szellőztetett tárolóban tartott kanapé a téli hónapok alatt jelentős mennyiségű port szív magába, ami tavaszra már kellemetlen szagú is lehet, további teendőket és gondot okozva nekünk.

Bútortakaró, mint megoldás?

Ha nem szeretnénk két-három évente lecserélni elhasználódott kerti bútorainkat, akkor sokkal kisebb anyagi ráfordítással érdemesebb inkább beszereznünk az azokhoz tökéletesen passzoló bútortakarókat. Ne csak a méretre, de a formára is figyeljünk, hogy nyugágyunkhoz, asztalunkhoz, székünkhöz vagy éppen kanapénkhoz pontosan illeszkedjen, figyelembe véve, hogy az szögletes vagy ovális alakú. Az alján található behúzó zsinegek segítségével pedig könnyedén fixen rögzíthetjük is, hogy az udvaron tartott bútorok esetében szél se jelentsen gondot.

Kaphatok segítséget és tanácsot?
Cégünk széles választékkal és hozzáértő szakértelemmel várja azokat, akik számára fontos, hogy a lehető legmegfelelőbb módon védjék garnitúráikat. Személyes megkeresés esetén, tapasztalt kollégáink szívesen adnak tanácsot legyen szó a méretről, a pontos használatról, a tartási körülményekről, az árakról vagy bármilyen egyéb felmerülő kérdésről.

Hol találom meg a kerti bútortakarókat?

A cikkhez kapcsolódó választék után érdeklődjön üzletünkben személyesen vagy akár böngésszen, tájékozódjon és vásároljon online az alábbi linken:
https://www.terkowebaruhaz.hu/hu/hobbikert/kerti-butor-takarok