Hogyan is érdemes tárolni kerti bútorainkat télen?

2019.12.04

Nagy szerencsénkre az idei ősz egészen hosszan elhúzódott, az időjárás eddig még csak kevésszer fordult át igazán téliesre, szinte alig fagyott és napközben is még gyakran előfordul 10 fok körüli hőmérséklet. Ez pedig kedvez a kinti üldögéléseknek, teázgatásoknak, megfelelő hősugárzóval pedig akár még egy kellemes ebédnek vagy vacsorának is. Lassan azonban időszerű lesz gondolkodnunk a megfelelő bútortakaróról, ha szeretnék elpakolni kinti ülőalkalmatosságainkat.

Mi történhet bútorainkkal, ha nem takarjuk le a téli időszakra? 

A több hónapig használt kerti bútorainkat szépen lassan szükséges lesz letakarunk és eltennünk, hogy azok ne menjenek tönkre a tél alatt. A sok eső, a hó, a fagy, az udvarunk és teraszunk sózása és csúszásmentessé tétele bizony komoly károkat okozhat, ha nem vigyázunk. Az erősebb, durvább vegyületek ugyanis nem kímélik a műanyagból vagy fából, de még a fémből készült bútorokat sem. Ugyanilyen romboló hatása lehet a fákról lehulló leveleknek, amelyek nyomot hagyhatnak, valamint a hajnali harmat is kikezdheti a székek, fotelek és asztalok lábait.

Hogyan érdemes tárolni őket? 

Az már egy jó megoldásnak mutatkozik, ha el tudjuk helyezni a kerti bútorokat valamilyen tároló helységben, garázsban vagy a házunk bármely részében. Azonban célszerű mindenképpen gondoskodni valamiféle takarásról, lefedésről, ugyanis a hosszú hónapok alatt jelentős mennyiségű port szívhatnak magunkba, ami tavasszal már komoly gondot okozhat. Egy ritkán szellőztetett, esetleg fűtetlen helyiségben egészen más hőmérsékleti-, és páraviszonyok alakulhatnak ki, mint bent a lakásunkban, így nem várható el, hogy ugyanolyan állapotban maradnak majd ülőalkalmatosságaink. Így nagyon ajánlatos megfelelő bútortakarót beszerezni, ami megóvja őket, hogy évekig ne legyen szükség a teljes garnitúra lecserélésére.

Bútortakaró - Megoldás a téli hónapokra

Ma már léteznek olyan speciális bútortakarók, amelyek kimondottan méretre szabottak, tökéletesen illeszkednek, vízállók, az aljukon behúzó zsinegek találhatók, melyekkel könnyen rögzíthetők. Természetesen vízállók, és UV állók. Ár-érték arányban mindenképpen megéri, hiszen hosszútávon megóvja bútorainkat, hogy azokat ne kelljen 2-3 évente lecserélni. Nagyon sok féle típusú, alakú és méretű verzió létezik belőlük, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt (kattintson a linkre!). Ha bizonytalan a választásban, kérje szakképzett kollégáink segítségét, akik hasznos tanácsokkal és ötletekkel látják majd el a felhasználás és a tisztán tartás tekintetében is! Jöjjön el hozzánk, keressen fel bennünket! 

Látogasson el hozzánk és válogasson termékeink közül! (kattintson a linkre!)