Festékek

2019.09.18

A ház körüli munkák közül talán a festés az egyik, amelyet mi magunk is el tudunk végezni, hiszen már olyan professzionális anyagok állnak rendelkezésünkre, hogy a legügyetlenebb kezűek is gond nélkül belevághatnak. Nincs szükség sok éves tapasztalatra és szaktudásra sem, a legtöbb festék kiválóan fed, nem hagy foltot és egységes színt biztosít a falakon, a plafonon, a ház külső falán vagy akár a fém-, vagy fakerítésen is.

Kerítésfestés, professzionális végeredménnyel

A különböző felületeknek nem csak esztétikai okok miatt van szükségük a festésre, hanem a kültéri igénybevétel miatt, a faanyag gomba-, valamint rovar kártevők elleni megelőző védelmének biztosítása érdekében is ajánlott, melyhez hozzájárulnak a különböző impregnálók használata is. Hasonló a helyzet a fából készült ajtók és ablakok esetében, valamint a fémkerítéseknél, a rozsdásodás megakadályozása kapcsán is. Házunk, telkünk, ingatlanunk kerítései folyamatosan ki vannak téve az időjárás hatásainak, így a rajtuk található védőbevonat elkopik, elöregszik. Ha ez megtörténik, akkor az anyag elég gyorsan komoly károsodásnak indul. Attól függően, hogy pontosan milyen fémből készültek, a felújításuk során más-más fajtájú anyaggal kell kezelni őket, de a rozsdás, málló vagy éppen zsíros réteget mindenképpen el kell távolítani. A korróziógátló réteg felhordása után a közbenső réteget kell feltenni, amely védeni fogja az anyagot a károsodástól, így azt célszerű lehet akár kétszer is átkenni. Az utolsó, a díszítő vagy zománcfesték adja majd meg a végső színt és fényt kerítésünknek vagy egyéb fémből készült építményünknek, eszközünknek.

Ápolás és védelem

Kicsit más a helyzet a faanyagoknál, hiszen azt sokan lazúrréteggel látják el, ami több odafigyelést igényel, mivel a lazúr nem fedi el a felületet, az időjárás, elsősorban a nap káros hatásai könnyebben érik el az anyagot, így minél sötétebb árnyalatot választunk, annál jobban védi a fát. Természetesen csak a kezelt fa felületektől várhatunk szép végeredményt, tehát a csiszolást nem szabad kihagyni a lépések közül. Mivel a kerítéselemek készülhetnek akár puha fából (például fenyő) vagy éppen keményből (tölgy, akác), így más-más teendőnk van velük. A puha fák kevésbé tartósak, komolyabb védelmet igényelnek, érdemes lenolaj kencével is átkenni őket festés előtt. Ahhoz, hogy otthonunk egyes részeit tökéletesen tudjuk lefesteni és egyben ápolni, célszerű megtalálni a megfelelő anyagokat, melyekben szakképzett és tapasztalt kollégáink szívesen segítenek. Hasznos tanácsokkal látják el az alapozó anyagok és az egyes árnyalatok kapcsán is. Keressen bennünket! Válassza ki nálunk lakása, kertje színeit! 

Látogasson el hozzánk és válogasson termékeink közül! (kattintson a linkre!)