Fenyőkéreg frissítés

2019.03.27

A tavasz beálltával a füvesítés, műtrágyázás és egyéb kerti munkák mellett a talajtakarásra, vagyis a fenyőkéreg frissítésére is figyelmet kell fordítanunk. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kellemetlen gyomnövények hamar megjelennek, így a fűmagok beszerzésével és a kertgondozás megkezdésével egyidőben már célszerű udvarunk azon részeire is gondolni, amelyeket nem kívánunk füvesíteni.


Mi is az a fenyőkéreg?

A fenyőkéreg, a fenyőfa külső része, tehát egy teljesen természetes és esztétikus talajtakaró, amely mentes bármilyen színezőanyagtól, idővel lebomlik és beépül a földbe. Sokan tévesztik össze a mulccsal, a kettő azonban nem azonos. Bár felhasználásunk hasonló, ütéscsillapításra és talajtakarásra szokták vásárolni, a mulcs nem más, mint fa apríték, amely lehet natúr vagy színezett, a fenyőkéreg pedig eredeti színét viseli.

Mire és hogyan használható?

A talajtakarás lényege, hogy gátolja a gyomosodást, miközben megőrzi a nedvességet. Hővédelmet nyújt, hiszen télen bent tartja a föld hőjét, nyáron pedig megakadályozza, hogy felforrósodjon, így óvva a növények gyökerét. Növeli a talaj szervesanyag tartalmát, ezzel hozzásegítve a frissen ültetett virágok fejlődését. Hasznos lehet akár autóbeállókhoz sár ellen, játszóterekre ütéscsillapítás miatt, kiváló dekoráló anyag kültéren, de akár lakáson belül is.

Fenyőkéreg frissítés - Lépésről-lépésre

Ha nem szeretnénk, hogy a gyomnövények erőre kapjanak és elborítsák udvarunkat, időnként pótoljuk az elaprózódott kérgeket, mivel azok sajnos nem örök életűek. A frissen kibújt szárakat húzgáljuk ki, az újonnan vásárolt fenyőkérget pedig borítsuk rá a régire, amelyeket nem szükséges felszedni! A minimális takarás kb. 8-9 cm, de lehet akár 10 cm vastag is. Locsolja meg, lehetőleg felülről, hogy a por és a kosz lemosódjon róla, így nem csak élénkebb lesz a színe, de friss fenyőillatot is fog majd árasztani.

Kérje szakértők segítségét! 

A fenyőkérgek között nincs túl nagy különbség, azonban színükben, kinézetükben, erezetükben, méretükben egy minimális eltérés lehetséges, így a választáshoz érdemes kollégáink segítségét kérnie. Akár azért, mert szeretné a korábban már jól bevált típust választani, vagy éppen azért, mert új megjelenést adna udvarának! Webáruházunkban megtalálja azt a típust, amire szüksége lehet. (kattintson a linkre!)

Látogasson el hozzánk és válogasson termékeink közül! (kattintson a linkre!)