Felkészülés a télre – Útszóró sók és útkáli

2019.12.11

A mostani időszak egyik legfontosabb kérdése az udvarunk, kertünk és az ingatlanunk előtti járda hó-, és jégmentesítése. A változékony hőmérséklet kihívások elé állítja a lakástulajdonosokat, hiszen hol hólapátra és útkálira van szükség, hol pedig éppen az olvadó latyak és a víz okozza a gondokat. De vajon milyen felületre milyen síkosságmentesítő anyagot alkalmazzunk? Létezik valamilyen megelőző megoldás is?

Útszóró sók előnyei és hátrányai 

A hagyományos útszóró sót, vagyis a nátrium kloridot már évtizedek óta alkalmazzuk, meglehetősen hatékony, kiváló olvasztó hatással rendelkezik, így még a fagy beállta előtt is kiszórhatjuk (kattintson a linkre!). -7 fok alatt javasolt alkalmazni olyan helyeken és területeken, ahol nem tudja kifejteni a környezetre károsító hatásait, vagyis elsősorban nagyobb betonfelületeken, autópályákon, városi utakon. A rendkívüli hatékonysága mellett azonban sajnos korróziót okozhat gépjárműveinken, kártékony a növényekre, megváltoztatja a talaj fizikai és kémiai sajátosságait, csökkentve ezáltal a termőképességet. Szennyezi a felszíni vizeket, tönkre teheti az autók gumiját. Károsítja a cipőnket, csizmánkat, valamint az állatok talpán található bőrt is kikezdheti, komoly sérüléseket okozva ezzel házikedvenceinknek.

Útkáli - A környezetkímélő megoldás

A magas zeolit tartalmú útkáli azonban kiváló alternatív megoldás lehet, hiszen nagyon jó csúszásmentes hatása van, ugyanakkor környezetbarát is (kattintson a linkre!). Kiszórva szinte azonnal kifejti hatását és óriási előnyük, hogy nem igényelnek utólagos takarítást sem. Akár 3-szor olyan hatékony lehet, mint a hagyományos útszóró só, ráadásul a betont, a díszburkolatot és a térkövet sem teszi tönkre. Káros hatása nem ismert, viszonylag gyorsan és egyszerűen lebomlik és akár -23 fokig használható. Erre az időszakra ajánljuk még hólapátjainkat, melyek különböző kivitelben kaphatók (kattintson a linkre!). Ezekből érdemes akár kettőt-hármat is beszerezni a hatékonyabb és gyorsabb munka érdekében. Továbbá különböző típusú seprűket is javaslunk kinti használatra.
Látogasson el üzletünkbe, szerezzen be nálunk minden fontos eszközt és kiegészítőt egy helyen, és szakképzett kollégáink hasznos tanácsokkal és praktikus ötletekkel látják majd el!

Látogasson el hozzánk és válogasson termékeink közül! (kattintson a linkre!)