Elege van a poloskákból?  Van megoldás!

2018.10.10

A nem rég beköszöntött vénasszonyok nyara sajnos nem csak pár napsütéses órával ajándékozott meg bennünket, hanem néhány igen kártékony bogárral, köztük elsősorban a poloskával. Az elmúlt napokban számuk jelentősen megnövekedett, szinte minden épületen megjelentek kívül és belül is, a szakértők pedig szabályos invázióról beszélnek. De mit tehetünk ellenünk? Van-e hatásós módszer a kiirtásukra vagy távoltartásukra?

Mi a gond a poloskával?
Az emberi tevékenységnek, a kontinensek közötti szállítmányozásoknak köszönhetően hazánkban, az egyébként nem őshonok fajok is megjelentek, igazi károkat okozva ezzel a nagyüzemi mezőgazdaságban, de akár az otthoni kiskertünkben is. Különböző növényi nedvekkel táplálkoznak, és veszélyt jelentenek a hüvelyesekre, a paprikára, paradicsomra és az uborkára is.

Mi történik, ha bekerül a lakásunkba?
Szerencsére az emberre teljesen ártalmatlanok, azonban, ha veszélyben érzik magukat, kellemetlen szagú váladékot lövellnek ki, ami számukra tökéletes védekező reakció, nekünk azonban roppant visszataszító. Az otthonunkba téved poloskák, a meleg, száraz helyeken hamar el is pusztulnak, így egy idő után csak a kiszáradt maradványukat fogjuk kisöpörni. Mivel kinézetük és méretük meglehetősen ijesztő lehet, ezért mindannyian szeretnénk kívül tartani őket.


Mi a megoldás a poloskák ellen?
Az irtásuk eléggé nehézkes, mivel a különböző, szélesspektrumú vegyszerekkel a hasznos élőlényeket is elpusztíthatjuk, ráadásul saját magunknak ártunk, ha a szedésre majdnem megérett terméseket kezeljük. Ha pedig az irodákba, lakásokba beözönlő, döngicsélő poloskákat szeretnénk távol tartani, akkor hosszútávon elsősorban jó minőségű szúnyoghálót érdemes felszereltetni. De ha a probléma már a küszöbön van, akkor cégünk egy kitűnő, Ausztriából importált terméket ajánl, mely hatásos lehet a betolakodók ellen.

Tekintse meg termékünket!
https://www.terkowebaruhaz.hu/hu/vedelem-rovarok-ellen/envira-rovarirto-permet-500ml