Díszkavicsok, díszkövek

2019.04.25

A díszkavicsok népszerűsége és egyre szélesebb körben való elterjedése sokszínűségükben és kiváló használhatóságukban rejlik. Manapság ugyanis már nem csak a mediterrán stílusú kertes házak udvaraival azonosítják őket, hiszen előszeretettel alkalmazzák nagyvárosi, irodaházi környezetben is. Alakjuk, mintázatuk, színük és méretük lehetővé teszi, hogy a legtöbb típusú épülethez, portához és stílushoz igazodhassanak.

Mire használhatók? 

Kiválóan alkalmasak kerti utak, tavak, kőkertek, behajtók, drénsávok, árkok és egyéb területek burkolására, különleges formák és minták létrehozására, virágok, fák, bokrok alá díszítésként. A leszórt kavicsok megakadályozzák a gyomnövények elburjánzását, udvarunk kevésbé lesz sáros, tiszta, rendezett hatást kelt. A különböző színű, alakú kavicsok más-más felhasználási területekre ajánlottak. A gömbölyűek, az kert kevésbé használt részeken alkalmazhatók, mivel formájuk és sima felületük miatt alig tömöríthetők. Ezzel szemben a például a nagyobb méretű márvány zúzott kő ideális töltőanyag lehet gabionokba, kerti utak, terek és parkok burkolására, bekerített mulcságyások, fák és virágok körbeszórására használható. A kisebb, duplán mosott, lekerekített formájú kvarckövet tartalmazó folyami kavicsok, amelyek mérete 6-8 mm, esésvédő borításként játszótereken is alkalmazható. Tekintse meg webáruházunk kínálatát (kattintson a linkre!).

Dekoráció és egyedi stílus

Legtöbb típusuk hosszútávú megoldást nyújtanak, jó strapabírók és az időjárási körülményeknek is ellenállnak. Sem a sok eső, sem pedig az erős napsütés nem okoz bennük kárt vagy sérülést, színük fakulása nem jellemző. Szinte bármilyen kert vagy udvar széppé és egyedivé varázsolható általuk, idővel lecserélve pedig teljesen új arculat alakítható ki. Manapság egyre gyakrabban használják őket a lakás belső tereiben is dekorációs elemként, elsősorban a fürdőszobában, előszobákban vagy a nappalikban. Kisebb vagy nagyobb üveg tárolóedénybe szórva, a legkülönfélébb hatást lehet velük elérni, hiszen a széles választék lehetővé teszi, hogy színben és formában maximálisan harmonizáljon otthonunk arculatával és stílusával. 


Szakértő kollégáink segítenek a választásban, hasznos tanácsokat és ötleteket tudnak ajánlani az egyes zsákos díszkavicsok és kövek kapcsán! 

Látogasson el hozzánk és válogasson termékeink közül! (kattintson a linkre!)