Borászati termékek

2019.09.04

Szerencsére a mai napig sokan foglalkoznak borászattal, akár hobbi szinten, akár egészen komolyan, hazai és külföldi iskolákban tanulva. Egyre nagyobb igény mutatkozik a minőségi termékek iránt, a pincék látogatását pedig szívesen kötik össze a hétvégi kikapcsolódással, kirándulással. A borfogyasztás voltaképpen már összefonódott a kulturális tevékenységekkel, a kellemes beszélgetésekkel, a gourmet ételekkel és az ősi hagyományok felelevenítésével.

Borkészítés - Kultúra, hagyomány, ízélmény

A borászat magában foglalja a borok előállítását, magának a szőlőnek a kezelését, ápolását, a tőkék metszését, fejlődését és a borkészítés teljes tudásanyagát. Mivel a szőlőkultúra már az ős-, és ókorban is ismert lehetett, a zsidó és keresztény rituálék között is számos olyan található, amelyhez a bor elengedhetetlen, így a vallás számára is fontos volt, hogy fejlesszék és terjesszék a szőlővel kapcsolatos ismereteket. Magyarországon az első borászattal kapcsolatos iskolát az 1700-as évek végén jegyezték, majd az idő előrehaladtával egyre nagyobb igény mutatkozott a borkészítés tudományára a világi emberek között is. A 20. század második felére már országszerte számos szakiskola nyújt középszinten is szőlész szakember képzést. Nagyon sokan kezdenek bele a bor előállításába valamelyest házilag is, a családi hagyományokra alapozva. Hazánk kiváló természeti adottságainak és a lelkes amatőröknek köszönhetően az otthon készített borok minősége is lehet egészen kiváló, melyekhez a szükséges eszközök és felszerelések már bármi számára elérhetők (kattintson a linkre!).

Otthon, akár házilag, professzionális felszerelésekkel 

Természetesen a szakemberek pontosan tudják, hogy a szőlőtőkékkel nem csak a szüret időpontjához és a szőlő feldolgozásához közeledve kell foglalkozni, azonban bizonyos eszközökre elsősorban ekkor mutatkozik majd igény. Ilyenek lehetnek például a frissen leszedett gyümölcshöz a különböző méretű és kapacitású szőlődarálók (kattintson a linkre!), amely kézi-, és elektromos kivitelben is elérhetők, valamit a szőlőprések, amelyekkel könnyedén juthatunk a termés levéhez(kattintson a linkre!). Ezen felül beszerezhetők szőlőzsákok, bor-, alkohol-, és cukorfok mérők és demizsonok is (kattintson a linkre!). A megfelelő típus és méret kiválasztásához kérje hozzáértő kollégáink segítségét, akik hasznos tanácsokkal és ötletekkel láthatják el az eszközök használatával és a karbantartásával kapcsolatban is! Készítse el Ön is saját borát, kóstolja meg termését és hozza ki szőlőjéből a maximumot, kínálja meg barátait, ismerőseit! 

Látogasson el hozzánk és válogasson termékeink közül! (kattintson a linkre!)