A belátásgátlás és árnyékolás további lehetőségei

2019.04.10

A múlt heti témánkat folytatva, ismét a belátásgátlásról és részben az árnyékolásról lesz szó, ez alkalommal azonban a nádszövetekről és a műnádakról osztanánk meg néhány hasznos információt. Az árnyékoló hálók és a műnádak funkciója alapvetően hasonló, viszont anyagösszetételük, megjelenésük és strapabíró képességük miatt érdemes külön-külön bejegyzésben foglalkozni velük.


Nádszövet, műanyag nád - Széleskörű használhatóság

A műnádak a modern belátásgátlás egyik tökéletes eszközei, hiszen egyedi és ízléses megjelenésük miatt nem csak feladatukat látják el tökéletesen, de igazi esztétikai élményt is nyújtanak a teraszon vagy az erkélyen. Felhasználási területük ennél viszont jóval tágabb, hiszen akár egy óvodában, játszótéren, strandon, állatkertekben és számos más helyszínen, akár dekorációs elemként vagy térelválasztásra is szolgálhat. Mivel elkészítésüknél olyan gyártási technológiát alkalmaznak, amely lehetővé teszi kinti, szabadtéri használatukat, ezért alapvetően ellenállnak a tavaszi, nyári és őszi időjárási körülményeknek, viharállók, tartósak és megoldás jelenthetnek a kíváncsi tekintetek vagy a nap erős fénye ellen is. Árnyékot biztosít és a káros sugarak ellen védelmet nyújt, miközben maga a nád ellenáll az erősebb hőnek, színe nem fakul, formáját hosszútávon is megőrzi. Webáruházunkban lehetősége nyílik kiválasztani az Ön számára megfelelő nádszövetet, illetve műanyag nádat (kattintson a linkre!).

Megbízhatóság, igényes és ízléses megjelenés 

Típustól függően léteznek olyanok, amelyek sűrű, horganyozott dróttal szövöttek, természetes nádak vagy bambusznádak és olyanok is, amelyek dekoratív műanyagból készültek. Méretük eltérhet, bizonyos fajtákat akár mi magunk is méretre vághatjuk. Felhelyezésük viszonylag egyszerű, bizonyos esetekben a rajtuk található fűzőlyukak segítségével a megfelelő helyre rögzíthetjük vagy akár kötöző drót, Bridfix zöld kötegelő vagy Fixcane rögzítő segítségével (kattintson a linkre!). Szükség esetén U-profil alumínium fedőléc vagy téglalap profilú lefogó léc használható. Mivel az igények eltérők lehetnek, így a gyártók igyekeztek igazodni az állandóan változó elvárásokhoz, vagyis nem csak különféle anyagú, sűrűségű és vastagságú nádakat készítenek, de széles a színválaszték is. Ennek megfelelőn lehetőség nyílik arra, hogy külső megjelenésében és tartósságában a leginkább megfelelőt választhassuk ki erkélyünkre vagy teraszunkra.

Keresse szakképzett és tapasztalt kollégáinkat, akik nem csak a megfelelő műnád kiválasztásában, de akár a felszerelésben is tanácsot tudnak adni! 

Látogasson el hozzánk és válogasson termékeink közül! (kattintson a linkre!)